ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

Σας γνωρίζουμε ότι  για τη σχολική χρονιά 2024-2025 οι εγγραφές στην Α΄ τάξη  θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024.

Για το σχολικό έτος 2024-2025 στην Α΄ τάξη του Δημοτικού εγγράφονται οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν το έτος 2018.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 α του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (Α 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α 25) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Αίτηση & Υπεύθυνη δήλωση  εγγραφής μαθητή/τριας.

β. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο,  φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. Λογαριασμός  ΔΕΗ (υποχρεωτικά  στο όνομα του γονέα) και φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του Ε1 (μόνο το επάνω μέρος που φαίνεται η διεύθυνση).

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

δ. Σε  περίπτωση φοίτησης του μαθητή στο ολοήμερο σχολείο  απαιτείται από το γονέα η υποβολή σχετικής αίτησης-δήλωσης.

ε. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια. (Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος my school του ΥΠΑΙΘ)

στ. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

ζ. Βεβαίωση φοίτησης  νηπιαγωγείου.

θ. Έντυπο γονικής συγκατάθεσης για ανάρτηση φωτογραφίας ή βίντεο στην σχολική ιστοσελίδα

Τα έγγραφα α,γ,δ,θ  μπορείτε να τα παραλάβετε από το σχολείο

 

*Τα απαραίτητα έντυπα ,όπως και η παρούσα ανακοίνωση για τις εγγραφές των μαθητών στην Α΄ τάξη θα βρίσκονται αναρτημένα, το αργότερο  από την Παρασκευή 1/3/2024, και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας ( http://dim-rodit.rod.sch.gr ).

Παρακαλούμε να χρησιμοποιούνται μόνο τα συγκεκριμένα έγγραφα και τα στοιχεία να συμπληρώνονται με προσοχή και ακρίβεια. Εφόσον χρειαστεί να προσέλθετε στο σχολείο, να έχετε μαζί την αστυνομική σας ταυτότητα ή κάποιο έγγραφο αποδεικτικό της ταυτοπροσωπίας σας (άδεια οδήγησης, διαβατήριο, βιβλιάριο υγείας, κλπ). Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας να επικοινωνείτε με το σχολείο, πριν προσέλθετε.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές επικοινωνήστε με το Δημοτικό Σχολείο Ροδίτη  στο τηλέφωνο

25310-25862 τις εργάσιμες ημέρες από 10:00 π.μ– 1:00 μ.μ .

Ο    Διευθυντής

 

Ιώβ Μιχαήλ

Share:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

περισσότερα